Friday, August 30, 2013

Bruschetta

Kali ni buat bruschetta dengan cendawan + tomato + cheese. Sebelum ni pakai tomato + mayo je pun dah cukup sedap. Yang ni pakai mushroom lagi dabommm!



Bruschetta

1 roti french loaf
1/2 paket cendawan shitake (fresh)
1 ulas bawang putih
garam/lada hitam
2 biji tomato
cheese mozarella / slice pun boleh
marjerin

Bawang putih di cincang. Hiris cendawan. Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan bawang putih. Kemudian masukkan cendawan. Kacau-kacau. Masukkan garam dan lada hitam. Biarkan sampai layu. Angkat.

Tomato di potong dadu.

Roti di potong serong dalam 1 jari tebal. Sapukan marjerin. Letakkan cendawan dan tomato di atas roti. Kemudian letakkan keju. Bakar dalam oven beberapa minit sampai keju cair & roti rangup. Angkat dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment